Marta Galán Sala
Marta Galán Sala va néixer el 1973 a Barcelona. Autora i directora des de 1999, Marta va entrar al món de les arts escèniques als 15 anys de manera pròpia i va estudiar a diferents escoles de Catalunya fins l'any 1997 que es va a estudiar dramatúrgia i direcció a Buenos Aires, Argentina, on també obté dues beques. Les coses van anar bé, ja que compta amb més de 15 obres pròpies que han estat estrenades i algunes, fins i tot, internacionalment. Des del 2010 dirigeix un projecte del qual surten superproduccions post dramàtiques d'un sol ús gràcies a l'acció socio-educativa local, l'art escènic professional i les pràctiques artístiques conjuntes de desenvolupament cultural comunitari.

Manel Clot
Historiador i crític d'art que va néixer el 1956 a Granollers i que va morir el 2016. Va escriure articles per al diari "El país" i per a les revistes "Lápiz", "Balcón", "Flash Art" d'entre altres.

Carles Congost
Carles Congost va néixer el 1970 a Olot. És un artista que principalment es dedica al món de l'art audiovisual. Les seves obres destaquen per les diferents influencies que té com la música pop, la televisió, el comic... així com per la ironia i humor que utilitza.
És el creador del "Congosound".
Joan Morey
Joan Morey és un artista mallorquí. Llicenciat en belles arts per la Universitat de Barcelona. El seu treball artístic es desenvolupa principalment mitjançant el llenguatge del performance generant esdeveniments, posades en escena, intervencions específiques i obres derivades. Entre els seus projectes recents EL MAL EXEMPLE a les Sales de Cultura de Sa Nostra de Mallorca i Eivissa (Illes Balears) i el seu projecte DOMINION.
Cindy Sherman
Cindy Sherman va néixer amb el nom de Cynthia Morris Sherman al 1954 i és una artista, fotògrafa i directora de cinema nord-americà. Sotmet el seu propi cos a incessants transformacions: ella és l'únic subjecte i objecte de la seva producció, però no és sobre ella del que parlen les seves creacions, sinó sobre l'agonia del jo i la deconstrucció de la identitat (sobretot dels estereotips femenins ), i la seva plasmació en un caos. El jo, en les seves imatges, esclata en trossos de manera que sembli impossible reconstruir-com a unitat coherent. Des dels "Fotogrames sense títol", va qüestionar Sherman els codis identitaris imposats per la societat, fent-nos pensar sobre la màscara dels estereotips. Cadascuna de les imatges d'aquesta sèrie és un compendi, ampli, de com les dones són mirades; una reflexió sobre la construcció de la imatge de la dona convertida en objecte passiu de la mirada de l'home, que projecta sobre ella les seves fantasies i desitjos fent-la vulnerable i posant-la sota el seu control.


Orlan
Mireille Suzanne Francette Porte (Sant Étienne, França, 30 de maig de 1947) artísticament coneguda com Orlan, és una artista multimediàtica caracteritzada per realitzar performances quirúrgiques realitzades en el seu cos les quals, en ocasions, transmet en viu per a algunes galeries i museus. Orlan ens planteja una obra feta amb el seu propi cos utilitzant cirurgies i cirurgies estètiques. D'aquesta manera el cos és usat com a resistència on a través d'ell pot investigar i tractar críticament problemes polítics, socials i ideològics. La seva figura física és una condició per al pensament usat com a estratègia per arribar a entendre el món i preguntar-se quin és el seu lloc. Hi ha moltes formes d'interpretar l'obra de Orlan. Potser, una d'elles és la possibilitat de trobar un rebuig a aquest cos-mercaderia que ens proposa el capitalisme mundialitzat on el buidament de la subjectivitat ha fet esclatar les identitats col·lectives i individuals. La proposta de Carles Trosman en aquest article és donar a conèixer l'obra de Orlan perquè el lector pugui treure les seves pròpies conclusions.
Jana Sterbak
Jana Sterbak (Praga, Txecoslovàquia, 19 de març de 1955) 1 és un artista visual pluridisciplinar resident al Canadà i França que és coneguda principalment per les seves escultures, performances, vídeos, fotografies i instal·lacions.
La seva doble cultura ha proporcionat un interessant equilibri al seu llenguatge artístic en el qual s'alien, d'una banda, un interès per temes històric-socials tractats amb un alliberador esperit crític propi del seu país d'origen i, d'una altra, una forma directa, concisa i reductiva de tractar aquests assumptes, procedent de la seva formació canadenc posterior. La seva obra es caracteritza per la creació d'imatges colpidores que exploren la privacitat del subjecte humà, en una personal combinació d'aspectes polítics, biològics, mitològics i personals que han convertit el seu treball en una de les observacions antropològiques més poètiques i radicals dels últims anys .
Leigh Bowery
Leigh Bowery (26 de març de 1961 - 1 de gener de 1995) va ser un artista de performance australià, promotor del club i dissenyador de moda. Bowery va ser conegut pels seus vestits extravagants i extravagants i el seu maquillatge, així com les seves actuacions. Era conegut com a promotor de clubs i va crear el club anomenat Taboo, que va començar com una festa clandestina, i després es va obrir com a club el 1985.
Joseph Beuys
Pilot nazi, va tenir un accident d'avió, del qual sobreviu gràcies a les cures d'uns tàrtars nòmades que eviten la seva congelació cobrint de greix i feltre. Des de llavors, aquests seran materials recurrents en la seva obra. Una obra que barreja escultura, instal·lació i happening. Per a ell, la idea és més important que el resultat. Llavors va ser un dels artistes que va estructurar l'art conceptual (busca una especulació intel·lectual per sobre de la bellesa). També forma part del grup anomenat "Fluxus". El qual comptava amb ser un grup "anti-art" però va acabar redefinint el concepte d'art, i en Joseph va ser el líder d'aquest.

Chema Madoz
Fotògraf espanyol. Ha realitzat nombroses exposicions individuals, tant a Espanya com a l'estranger, i el conjunt de la seva obra, a més de ser respectada per la crítica, està aconseguint altes cotes de popularitat.
Amant del blanc i negre, la seva obra recull imatges extretes d'hàbils jocs d'imaginació, en els quals perspectives i textures teixeixen les seves imatges.
Disseny
Albert Gusi
Albert Gusi va néixer a Castellbisbal el 1970 i és un artista català.
Normalment treballa des del camp de la fotografia elaborant uns projectes que, la majoria de vegades, són petites incursions sobre el paisatge. El veritable actor del seu treball és el medi natural, el territori del seu país al qual s’hi sent fortament vinculat i pel qual mostra una profunda admiració i estima.
Albert Gusi amb observació, poesia, i humor parla de la fragilitat del paisatge, de la seva constant transformació, de la seva memòria i ens proposa una altra manera de mirar-lo, amb una complicitat lúdica a través d’una acció efímera que ens aproxima a un art sobretot en procés, viscut i compartit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario